Hozzávalók:
250g túró
250g liszt
1 kanál sütőpor
4 kanál olaj / kb 10 dkg margarin is megfelel hozzá
3 kanál tej
1 kanál méz / nádcukor
töltelék:
nutella, kakópor
A hozzávalókat összevegyítem (volt már, hogy margarinnal készítettem olaj helyett és úgy is tökéletes, és hagytam már ki a tejet is belőle - de a család még soha nem panaszkodott). Valahogy így néz ki az összeállított tészta:
Gyúródeszkára rakom (én pl lustaságból rendszeresen a nagy kenyérvágó deszkát használom ) és kicsit kinyújtom, olyan kb 3 mm-re - de mindenki olyan vastagra csinálja, amilyen vastagságú tésztát szeretne majd enni. Én pl jobban preferálom a tölteléket, ezért vékonyra nyújtom a tésztát.
A formának valami téglalapszerűnek kéne lenni, enyém nem annyira hasonlít, de mindegy is, mert a végeredmény számít. A tésztát megkenem nutellával, ráhintek némi kakaóport - így még sötétebb és csokisabb lesz. De! Lekvárral kevert darált dióval is fenséges, nekünk az is kedvenc. Majd hengert tekerek a tésztából, és elvágdosom kb 1 cm nagyságúra. Én jobban kedvelem a kisebb csigákat - de ez is ízlés kérdése, aki nagyobbat szeretne, nagyobbra nyújtsa és szélesebbeket szeleteljen.
Sütőpapír a tepsibe, rá a csigákat, 180 fokon légkeverésre berakom kb 15 percre. Ha elkezd aranysárgára váltani a színe, akkor érdemes kivenni.
Égettem már oda, úgyhogy 15 perc után többször rá kell nyitni a sütőajtaját. A siker garantált, nem lehet elrontani!






Bocs, hogy megint kérdezek, de a tésztába nem kell cukor? Elég a nutella édessége?
VálaszTörlésLegalább valaki figyel is:) Egy kanál mézet szoktam beletenni...
Törlésa teszt megtörtént. mindjárt megsül és akkor nyilatkozom :) puszik
VálaszTörlésizgulok....számolj be majd:)
TörlésMegsült. Isteni lett. Köszi a receptet, Orsi!
VálaszTörlés