Reggeli nélkül nem indulhat a nap...
Ahogy anyukám is megmondta, reggelizni mindig kell. Annyira belém nevelte anno, hogy inkább felkelünk kicsit korábban, de nélküle egy tapodtat sem teszünk. Viszont, hogy mit eszünk mindig azon múlik, hogy mennyi időnk van. Ha sok, akkor meleget - zabpelyhet főzök, ha viszont sietni kell, akkor marad a müzli. Természetesen saját készítésű. Először jöjjön a zabkása.
Tehát ma sok időnk volt, így zabpehelyben gondolkodtam. Azon kívül, hogy kifejezetten finom, rengeteg előnyös tulajdonsága is van. Kalciumforrás,csökkenti a koleszterint, rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz, és bár magas a szénhidráttartalma mégsem okoz elhízást, mert lassan szívódik fel.
Nem egy ördöngösség elkészíteni sem: először tejet forrósítok, bele a zabpehely, megbolondítom vaníliával, kókusszal és fehér csokoládé pasztillákkal, főzöm-főzöm, közben meg-megkavargatom. A művelet kb. 10 percig tart, majd a tetejére szórók vörös áfonyát és aszalt szilvát. Hát ilyen borzasztó egyszerű és még annál is finomabb.
Hozzávalók: ( 2 felnőttnek, 1 gyereknek )
kb. fél liter tej ( D. Kriszta barátnőm pl 1/3 tej, 2/3 vízzel készíti )
3-4 kanál kókusz
2 csavarásnyi a szórófejes vanília őrlőből
1 marok vagy még több fehér csokoládé pasztilla ( általában 1.5 kanál mézet használok)
annyi zabpehely, hogy a tej kb másfélszer annyinak tűnjön
marék vörös áfonya és aszalt szilva
Lehet, hogy nem tűnnek túl pontosnak az arányok, de mindenkinek érdemes magának kitapasztalni, hogy mit hogyan szeret. Mi így...
Szuper lett a blog és remek az első poszt is. Egy igazi klasszikus. Izgatottan várom a többi bejegyzést. Taníts Mester! Kérdésem, hogy csokipasztillát hol veszel? Culinaris?
VálaszTörlésKöszi Zsuzsi! Metroban csakis! Belga márka, Callebaut a neve, 2.5 kilós kiszerelés kb fél évig elég. Feketében, tejben és fehérben is létezik.
Törlés