2014. február 21., péntek
Almás-sütőtökös crumble
A morzsasüti és a crumble végül is egy és ugyanaz. Aki sütött már valaha, biztosan elkészítette. Rendkívül gyors és borzasztó egyszerű angolszász édesség, könnyen variálható bármilyen más gyümölccsel. Amíg felül ropogósra pirul a süti, addig az alja szaftos marad. Forrón az igazi, nyakon öntve vanília fagyival.
Hozzávalók:
kisebb sütőtök
6 kisebb alma
2 kanál méz
1 kk szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
1 cm hosszú friss gyömbér
a morzsához:
150g rozsliszt / búzaliszt
250g zabpehely
2 marék kézzel tört dió
100 g nádcukor
15 dkg margarin
Először a sütőtököt és az almát meghámozzuk, majd szeleteljük, aztán összekeverjük a mézzel, bele egy kivajazott tepsibe és végül ráhintjük a fűszereket. Egy tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit és rászórjuk a gyümölcsökre.
A sütőben légkeverésen 180 fokon megsütjük, nekem kb 50 perc kellett ahhoz, hogy elkészüljön. De amint érezni a fantasztikus illatát érdemes ellenőrizni, nehogy megégjen az alja. Fagyival isteni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése