2014. február 21., péntek

Almás-sütőtökös crumble




A morzsasüti és a crumble végül is egy és ugyanaz. Aki sütött már valaha, biztosan elkészítette. Rendkívül gyors és borzasztó egyszerű angolszász édesség, könnyen variálható bármilyen más gyümölccsel. Amíg felül ropogósra pirul a süti, addig az alja szaftos marad. Forrón az igazi, nyakon öntve vanília fagyival. 

Hozzávalók: 

kisebb sütőtök
6 kisebb alma
2 kanál méz
1 kk szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
1 cm hosszú friss gyömbér

a morzsához: 

150g rozsliszt / búzaliszt
250g zabpehely
2 marék kézzel tört dió 
100 g nádcukor
15 dkg margarin


 Először a sütőtököt és az almát meghámozzuk, majd szeleteljük, aztán összekeverjük a mézzel, bele egy kivajazott tepsibe és végül ráhintjük a fűszereket. Egy tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit és rászórjuk a gyümölcsökre.  





A sütőben légkeverésen 180 fokon megsütjük, nekem kb 50 perc kellett ahhoz, hogy elkészüljön. De amint érezni a fantasztikus illatát érdemes ellenőrizni, nehogy megégjen az alja. Fagyival isteni! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése