Utálok olajban sütni, nem is szoktam, még elszívó vagy nyitott ablak mellett is a szag beissza magát mindenbe. Viszont a fánkot imádom, de sajnos a fánk olajban készül. Viszont ha sütőbe rakjuk, akkor egyszerűen nincs kellemetlen szag. Ja és a kelesztés sem tartozik a kedvenceim közé, van hogy szépen sikerül, van hogy nem.....Ez a recept viszont főnyeremény, sem keleszteni nem kell, sem pedig olajszagot nem áraszt, és borzasztó gyors....Ráadásul elképesztő finom!
Hozzávalók:
2 tojás
2 kanál olaj
2 kanál méz
25 dkg túró
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 kanál mazsola
olaj a sütéshez
Öntet:
2 dl joghurt
2 kanál tejföl
2 kanál méz
Összekeverem a tojást, a mézzel, olajjal, hozzá a túrót, lisztet, sütőport és mazsolát. Sütőpapírral bélelek egy magasabb falú tepsit, bele kis olajat, kb annyit, hogy a fánkok alja olajban legyen. Beteszem a sütőbe a tepsit, hogy az olaj felforrósodjon, 5 perc múlva pedig vizes kanállal beleszaggatom a tésztát. Próbáltam valamennyire golyókat formálni több kevesebb sikerrel.
180 fokon légkeverésen olyan 15 percet sütöm, egyszer érdemes megfordítani őket, hogy ne ragadjanak le. Amint aranybarnák jöhetnek is ki.
Sütés közben van idő öntetet keverni, de természetesen lekvárral vagy bármilyen gyümölcsszósszal is tökéletes.






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése