2014. február 17., hétfő

Kolbászos krumpli leves


Ez nem is recept igazából, inkább csak egy ötlet....






Ha kolbászon és krumplin kívül lett volna más itthon, akkor ez a leves nem készül el. De mivel nem volt, így megszületett és ezúttal a repertoáromba is bekerült, ugyanis kifejezetten ízlett. Pedig szinte fáj, annyira egyszerű....

Hozzávalók: 
4 szem krumpli
20 centi kolbász
4-5 babérlevél
1 kk kömény
1 kanál kukoricakeményítő
2 kanál tejföl
2 kanál tejszín
1 fej vöröshagyma
1 kocka erőleves/zöldségkocka

A felvágott kolbászt megpirítom, majd rádobom a hagymát, arra a felkockázott krumplit. Vízzel felöntöm, bele a leveskockát, fűszereket, lefedem és kb 20 percre ott lehet hagyni, annyi kell a krumplinak, hogy megpuhuljon. Majd egy kis tálban a tejfölt, tejszínt, keményítőt összekutyulom, beleöntöm a levesbe, egyet rottyan és kész. Ennél egyszerűbbet nehéz elképzelni....



2 megjegyzés:

  1. Borsó, az én kolbászlevesemben van zeller, fehér és sárgarépa, gomba (de volt, hogy zöldborsó vagy zöldbab, mikor mi van itthon), bors, némi ecet. Nincs benne keményítő és tejszín, így is megáll benne a kanál. Imádom a blogodat, végig is főzőm az összes receptedet!! Nagyon köszi, hogy tudsz főzni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. úgy biztosan még finomabb:)
      édes vagy nagyon, írj nyugodtan, hogy te mit csinálsz másként:)

      Törlés