Ez nem is recept igazából, inkább csak egy ötlet....
Ha kolbászon és krumplin kívül lett volna más itthon, akkor ez a leves nem készül el. De mivel nem volt, így megszületett és ezúttal a repertoáromba is bekerült, ugyanis kifejezetten ízlett. Pedig szinte fáj, annyira egyszerű....
Hozzávalók:
4 szem krumpli
20 centi kolbász
4-5 babérlevél
1 kk kömény
1 kanál kukoricakeményítő
2 kanál tejföl
2 kanál tejszín
1 fej vöröshagyma
1 kocka erőleves/zöldségkocka
A felvágott kolbászt megpirítom, majd rádobom a hagymát, arra a felkockázott krumplit. Vízzel felöntöm, bele a leveskockát, fűszereket, lefedem és kb 20 percre ott lehet hagyni, annyi kell a krumplinak, hogy megpuhuljon. Majd egy kis tálban a tejfölt, tejszínt, keményítőt összekutyulom, beleöntöm a levesbe, egyet rottyan és kész. Ennél egyszerűbbet nehéz elképzelni....


Borsó, az én kolbászlevesemben van zeller, fehér és sárgarépa, gomba (de volt, hogy zöldborsó vagy zöldbab, mikor mi van itthon), bors, némi ecet. Nincs benne keményítő és tejszín, így is megáll benne a kanál. Imádom a blogodat, végig is főzőm az összes receptedet!! Nagyon köszi, hogy tudsz főzni :)
VálaszTörlésúgy biztosan még finomabb:)
Törlésédes vagy nagyon, írj nyugodtan, hogy te mit csinálsz másként:)