Akik nem túlzottan kedvelik az avokádót azoknak bizarrnak tűnhet édes tortára kenni. Mivel én kifejezetten rajongok érte, nekem ebben a formában is ízlik. Ráadásul iszonyú egészséges, tele számtalan vitaminnal. Csak vállalkozó kedvűek próbálják ki, a férfiak lehet, hogy csalódni fognak. Nálunk ugyanis épp ez történt. Pedig azt már el sem árultam, hogy még tökmag is van benne.
Hozzávalók:
100 g rozsliszt
200g tökmag darálva
1 avokádó
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
3 kanál kakaópor
200g olvasztott csokoládé
4 kanál méz
1 kanál sütőpor
1 marék csokoládépasztilla
krémhez:
1 avokádó
1 kanál méz
Tökmagot a lehető legapróbbra darálom, a csokoládét megolvasztom vízfürdő felett, de akár mikróban is lehet. Egy nagy tálban robotgéppel mindent összekeverek. Kivajazott tortaformába kanalazom a masszát, önteni nem igen lehet, mert nem elég folyékony, inkább kissé ragacsos állagú.

.jpg)

Mivel kevésnek éreztem benne a csokoládét, sütés előtt szórtam még egy marékkal a tetejére.
180fokon 20-25 perc alatt elkészül, tűpróbával érdemes ellenőrizni.
Közben botmixerrel pürésítem a megmaradt avokádót, hozzáadok egy kanál mézet, vagy ízlés szerint lehet még többet. Jól kikeverem és a kihűlt torta tetejére simítom. Ha van idő hűtőben pihentetni jobban lehet szeletelni. Azon felül, hogy az íze egészen különleges, a színe elképesztő.

.jpg)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése