Hozzávalók:
konzerv vagy befőtt csicseriborsó 200g-os kiszerelés
1 kiskanál pirospaprika
1 kk koriandermag
kb 5 centi póréhagyma
1 nagy kanál medvehagyma
3 fokhagyma
1 nagy kanál petrezselyem
1 kk szerecsendió
1 kk kömény
1 tojás
a külsejére pedig 2 kanál zsemlemorzsa, 2 kanál napraforgó mag, 1 kanál szezámmag
Egy késes tálba kimérem a hozzávalókat - a mennyiség nem szentírás - én legtöbbször csak szem mértéket alkalmazok. Majd jöhet a turmixolás. Nem kell megijedni, mert egy nem túl kemény masszát kapunk, ehhez hasonlót:
Amint megforgatjuk a megforgatni valóban már nem lesz ennyire laza állagú. Elkészítem a külső mázt hozzá, a morzsából és a magokból. Vizes kézzel a turmixos masszából golyókat formázok és beleforgatom a morzsás magokba.
Tepsit sütőpapírral bélelem, rá 3 kanál olajat loccsantok, be a sütőbe kb 200 fokra, majd amikor az olaj forrónak tűnik, akkor belerakom a golyókat. Kb 1/2 óra alatt szépen megsülnek, egyszer érdemes megfordítani őket. Akkor van kész, ha aranysárgán pompáznak a fasírtok. Nincs kellemetlen szag a lakásban, a golyók nem tocsognak az olajban és még egészségesek is!
Valamilyen joghurtos saláta illik hozzá, ezúttal bébispenótot öntöttem nyakon sós-borsos joghurtos tejföllel.







Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése