2014. február 14., péntek

Medvehagymás csicseriborsó fasírt


Nagy kedvenc a falafel, de olyan bonyolultnak tűnt elkészíteni. Az éjszakára beáztatott borsószemek, vagy a hosszú órákig tartó rotyogtatás, az olajszag a lakásban nem vonzott, viszont szívesen ettünk volna itthon is. Így kipróbáltam konzervből, sütőben elkészítve és egy cseppet sem csalódtam. 




Hozzávalók: 

konzerv vagy befőtt csicseriborsó 200g-os kiszerelés
1 kiskanál pirospaprika
1 kk koriandermag
kb 5 centi póréhagyma
1 nagy kanál medvehagyma
3 fokhagyma
1 nagy kanál petrezselyem
1 kk szerecsendió
1 kk kömény
1 tojás 

a külsejére pedig 2 kanál zsemlemorzsa, 2 kanál napraforgó mag, 1 kanál szezámmag



Egy késes tálba kimérem a hozzávalókat - a mennyiség nem szentírás - én legtöbbször csak szem mértéket alkalmazok. Majd jöhet a turmixolás. Nem kell megijedni, mert egy nem túl kemény masszát kapunk, ehhez hasonlót: 



Amint megforgatjuk a megforgatni valóban már nem lesz ennyire laza állagú. Elkészítem a külső mázt hozzá, a morzsából és a magokból. Vizes kézzel a turmixos masszából golyókat formázok és beleforgatom a morzsás magokba. 



Tepsit sütőpapírral bélelem, rá 3 kanál olajat loccsantok, be a sütőbe kb 200 fokra, majd amikor az olaj forrónak tűnik, akkor belerakom a golyókat. Kb 1/2 óra alatt szépen megsülnek, egyszer érdemes megfordítani őket. Akkor van kész, ha aranysárgán pompáznak a fasírtok. Nincs kellemetlen szag a lakásban, a golyók nem tocsognak az olajban és még egészségesek is! 


Valamilyen joghurtos saláta illik hozzá, ezúttal bébispenótot öntöttem nyakon sós-borsos joghurtos tejföllel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése