Meleg és hideg egyszerre, savanykás, édes és sós íz keveredik benne. Remek kombináció és természetesen egyszerű.
Hozzávalók:
2 marék csicseriborsó (ha nem konzerv, akkor egy éjszakát vízben kell áztatni)
1 kanál szezámmag
1 alma
néhány levél jégsaláta
3 kisebb krumpli
1 kanál egész fűszerkömény
só, bors
1 kanál szójaszósz
1.5 kanál mogyoróolaj - de jó bármilyen más is
A krumplival kezdünk, hámozás, szeletelés - kicsit megfőzzük. Majd sózzuk, borsozzuk és fűszerkömény szórunk rá. Mogyoróolajat öntünk alá és sütőbe tesszük addig, amíg meg nem pirul. Közben elkészítjük a csicseriborsót, egy pici olajon megpirítjuk a szezámmaggal, majd leöntjük a szójaszósszal és még azzal is főzzük kicsit.

A jégsalátát vékonyra csíkokra vágjuk, az almát hámozzuk, és daraboljuk, összekeverjük a salátával, rá a forró krumplit, majd pedig a szójaszószos szezámmagos csicseriborsót.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése