2014. február 26., szerda

Póréhagymás zellerkrémleves dióval

Inkább csak gondolatébresztőnek való ez a recept, mert nem is igazán nevezhető receptnek valami olyasmi, amit nyilvánvalóan mindenki ismer. Jó hír, hogy a hozzávalók általában a hűtőben is fellelhetők és 20 perc alatt magától - úgy értem kavargatás nélkül - készen van.

Hozzávalók: 

fél zellergumó
10 centis vastag póréhagyma
marék dió
fél leveskocka
1 deci tejszín
szerecsendió, színes bors, só
némi vaj
1 fokhagyma

A zellert fel kell kockázni és vajon kb 5 percet pirítom. Majd hozzáadom a póréhagymát és a fokhagymát, velük együtt is pirítom kicsit. Aztán felöntöm vízzel, hogy jól ellepje, bele a leveskocka, a fűszerek. És hagyom, hogy a zeller megpuhuljon. 15 perc múlva megnézem, kiveszek belőle két kanálnyi zellerkockát - ha vki szereti, hogy a krémlevese nem üres - csak akkor. A többit pedig botmixerrel pépesítem. Felöntöm tejszínnel, összeforralom kicsit és máris kész. Visszarakom bele a zellerdarabokat, a tetejére pedig pirított diót teszek és a póréhagymának a végéből vágok egy kicsit. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése