Igazi tömör gyönyör, ráadásul annyira gyors, hogy csak kapkodtam a fejem, mindössze a pontosan 15 perces vagy még kevesebb sütési idővel kell számolni. Ugyanis a többi hozzávalót csak össze kell kutyulni. Nálam egy kicsivel tovább tartott, ugyanis a 4 éves fiam is segédkezett. Addig nem is volt semmi baj, amíg csak a hozzávalókat dobálgatta a tálba. De amikor a csatos tortaformát kinyitotta, akkor elszabadult a pokol....kifolyt az egész massza.
A receptet egy New Yorkban élő barátnőm küldte, az ő brownie-ja szerintem jobban mutatott. Egyébként fantasztikusan laktató a végeredmény, a gyümölcsök viszont kellemesen ellensúlyozzák a csokoládé töménységét.
Hozzávalók:
8 ek liszt
8 ek nádcukor
4 ek kakaó
2 tojás
6 ek olaj
6 ek tej
én 200 g étcsokoládét tettem bele (ha vki kevésbé töményen szereti adhat hozzá kevesebbet)
és kb 150 g meggyet és szedret
Összekeverek mindent. Nyilván a gyümölcsöket a végén, hogy ne törjenek össze. Majd tortaformába öntöm, aljára sütőpapírt rakok, oldalára margarint kenek.
180 fokon légkeverésen max 15 percig sütöm, ha a teteje már megsült akkor máris kész, nem szabad, hogy kiszáradjon, a belsejének ugyanis kifejezetten ragacsosnak kell maradni.
A leírt adag ennél azonban magasabb lesz, én a fiam ügyködése miatt vesztettem a massza tömegéből:) Legközelebb a csokoládét felolvasztott majd mielőtt hozzáadom, akkor egyenletesebben oszlik el. Az ízét azonban nem befolyásolja!




Ha mirelit gyümölcsöt használok, akkor azt ki kell olvasztani előtte vagy mehet bele fagyosan?
VálaszTörlésnem olvasztottam külön ki, max meleg víz alá tartom kicsit...utána pedig lecsöpögtetem egy szűrőben. Bírom a kérdéseid te főzőbajnok:)
Törlés