2014. április 2., szerda

Szilvás rácsos



Kifejezetten látványos, az elegendő mennyiségű lekvártól és aszalt szilva kombinációjától pedig nem szárad ki és nem utolsó sorban hihetetlenül finom is. Ja és a legfontosabb, hogy nem kell vele sokat bíbelődni, pikk-pakk megvan. Ráadásul másnap is ugyanolyan frissnek tűnik, mint aznap, amikor elkészült. 


Hozzávalók: 
40 dkg liszt
1 tojás
20 dkg vaj
5 kanál méz
1 cs sütőpor
1/2 tojás a lekenéshez
1 üveg szilvalekvár
35-40 db aszalt szilva

Hozzávalókat kézzel összegyúrtam, majd a tészta 2/3-át tepsi méretűre nyújtottam, aztán megkentem lekvárral. A megmaradt 1/3-ot szintén nyújtom, és csíkokat vágok belőle, amit a lekvárral megkent tésztára terítek átlósan. 


A négyzetekbe pedig egy-egy aszalt szilva kerül. Aztán 20-25 perc alatt 180 fokon megsütöm. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése