2014. április 11., péntek

Fehér csokival és eperrel töltött óriáspalacsinta

10 éve Thaiföldön ettünk először ehhez hasonló palacsintát, de az csokoládés banánnal volt töltve. Eperszezon kellős közepén eper és az elmaradhatatlan fehér csoki dukál hozzá. És sokkal kevesebb törődést igényel, mint egy normál palacsinta, ugyanis nem kell fordítgatni. De duplán olyan finom! 

Hozzávalók: 4 személynek
2 tojás
200-250 g liszt
4-5 dl tej
5 dkg vaj
3 k méz
10 dkg eper
100 g fehér csokoládé

Sima palacsintatésztát keverek, majd egy nagy teflonlábasba öntök 1 adagot. 
Mielőtt még megsülne a palacsinta az egyik felére dobálom a kis darabkákra vágott epret és a fehér csokikat, 




majd amikor tökéletesen megsült az alja félbe hajtom, a szélét pedig kicsit lenyomkodom, hogy ne essen ki belőle a töltelék. Kb 1-2 percig még így sütöm és kész. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése