Túrós csuszát nyilván mindenki tud készíteni, de nyilván mindenki másként. Egy kis csavar a receptbe a juhtúró, a csavart tészta, és a sütő. Hagyományos módon már soha nem is csinálom.
Hozzávalók: 2 személy
fél csomag csavart tészta
3 dl tejföl
100 g bacon
2 újhagyma
150 g juhtúró
1 tömlős sajt
10 dkg vmilyen sajt (trappista, edami, gouda)
A tésztát kb 2 percig forrásban lévő vízben főzöm, nem tovább, nehogy szétfőjön. A bacont felkockázom és egy másik lábasban megpirítom, közben pedig összekeverem a juhtúrót, a tejföllel, a tömlős sajttal egy másik edényben. A végén összekeverek mindent a tésztával, a hagymát is belevágom, majd egy jénaiba töltöm az egészet, sajtot reszelek közé és a tetejére, majd mehet a sütőbe kb 15 percre. Én nem hagyom, hogy a sajt megpiruljon a tetején, mert akkor szárazabb lesz az állaga, így viszont szószosabb marad.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése