2014. április 24., csütörtök

Kardamomos rebarbara pite











Egyik kedvenc sütink, bár sajnos a rebarbara szezon nem tart sokáig. Leginkább piacon kapható, ott sem mindig és mindenhol, de megéri rá vadászni, mert fenomenális íze van. 

Hozzávalók: 
tésztához
30 dkg liszt
1 tojás
10 dkg vaj
10 dkg barna cukor

tészta tetejére: 
5 dl tej
1 pudingpor
3 kanál méz
4-5 szem kardamom
vanília
1 kanál kukorica keményítő
1 dl tejföl

3 szál rebarbara 
1 kanál barna cukor



A rebarbarát meghámozom, tulajdonképpen csak a felső réteget, a rostokat kell lehúzni róla. Aztán felvágom és cukrot teszek rá. Elkészítem a tésztát, a hozzávalókat összegyúrom, majd be a hűtőbe. Közben a pudingot megfőzöm, belekeverem a fűszereket, a mézet a keményítőt és lehűtöm egy kicsit. Aztán mehet bele a tejföl és a rebarbara fele (ha levet eresztett előtte leöntöm alóla). 
A tésztát pite formába nyomkodom, az oldalát is kibélelem vele, rádobálok némi rebarbarát, majd rá a pudingos rebarbarás massza és mehet a sütőbe. 180 fokon kb fél óra, amint a teteje és a tészta széle megbarnul ki lehet venni. Ha a puding még folyós nem kell megijedni, 1-2 óra állás után kicsit megdermed. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése