Nem, nem ezúttal nem volt a hűtőben medvehagyma, meg kellett venni, 3 csokorral sikerült, az egyikből leves lett, a másikból fasírt, a harmadik pedig ment a fagyasztóba. A fasírt hagyományos és megszokott ízét kellőképpen feldobja, ráadásul ezáltal sokkal kevesebb hús is kell bele. Az apró méret anyukám érdeme, ő mindig egy harapásnyi fasírtokat gyárt, ami sokkal, de sokkal gusztusosabb az óriás változatnál.
Hozzávalók: 2 személyre
1 csokor medvehagyma
150 g darált pulyka
1 zsemle
1 tojás
némi zsemlemorzsa
só, bors
kis olaj
Zsemlét tejbe áztatom kb 5 percre, majd kinyomkodom belőle és hozzáteszem a húshoz. A medvehagymát apróra vágom, ez is megy a masszához, plusz a tojás és a fűszerek, majd villával kikeverem. Aztán vizes kézzel apró! golyókat gyúrok és zsemlemorzsába hempergetem őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis olajat öntök, majd berakom a sütőbe, hogy felforrósodjon. Aztán mehetnek bele a fasírtok, kb 15-20 perc alatt megsülnek. Egyszer közben meg kell fordítani őket.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése