2014. április 16., szerda

Datolya crumble






















Legyen ropogós, de ne legyen száraz, legyen benne datolya, de ne legyen túl édes. Erre a sütire mindez igaz, és pikk pakk megvan. Talán egy kis fagyi még elférne a tetejére. 

Hozzávalók:
morzsához:
200 g zabpehely
120 g rozsliszt
2 k méz
3 marék durvára tört dió
15 dkg vaj

töltelék: 
300 g datolya
2 dl forró víz
1 marék durvára tört dió
1 citrom héja
fél citrom leve

A datolyát beáztatjuk a forró vízbe, közben egy másik edényben összekeverjük a morzsához valókat. Utóbbi felét belesimítjuk egy kivajazott tepsibe, majd elkészítjük a tölteléket. Összeturmixoljuk a datolyát a vízzel és a dióval, plusz belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a fél citrom levét, majd rákanalazzuk a tepsis masszára. A tetejére pedig rárakjuk a maradék morzsát. 



Kb 20 perc alatt 200 fokon megsütjük, mielőtt megsülne rákanalazunk egy kis mézet és visszatoljuk még a sütőbe. Ha túl gyorsan megpirul a teteje, akkor érdemes lefedni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése