
Hogy lesz egy túrótortából túrófelfújt? Hát úgy, hogy nem volt itthon a hozzávalókból elegendő mennyiség, plusz nem tortaformába, hanem szuflé formákba töltöttem a masszát. Ja és kellett hozzá Fogarasi Zsuzsi barátnőm is, aki tegnap lelkesen azt ecsetelte, hogy a férjének az Ausztriában élő biopékséget vezető nagynénjének a túrótortája milyen nagyszerű. Hát tényleg az, még így újragondolva is!
Hozzávalók:
2 tojás
100 g barna cukor
2 k méz
12 dkg vaj
2 k búzadara
1 kk sütőpor
1 csomag vaníliapuding
250 g túró
1 k citromlé
1 citrom héjja
Tojásokat habosra keverem a cukorral, majd beleteszem a többi hozzávalót is. Szuflé formákat vajjal kikenek, majd porcukrot hintek bele. Ezekbe jön a massza, amit 180 fokon 20 percig sütök, ahogy barnul a teteje, úgy visszaveszem a sütőt 150 fokra. és még 5-10 percig sütöm. A tetejére áfonya szósz, eper, baracklekvár, de még mézes tejföl is passzol. Ahhoz, hogy a formából szépen ki lehessen venni, érdemes megvárni, hogy teljesen kihűljön. És nem kell megijedni, amikor a sütőből kivéve kb 5 perc után majdnem felére esik össze a felfújt, az ízéből semmit nem veszít. 4 éves fiam logikusan túróemelkedőnek keresztelte el, másnap pedig túrópuffadónak.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése