2014. május 14., szerda

Juharszirupos cookie


Kivételesen nem én sütöttem, de azt gondolom, hogy kihagyhatatlan recept. Bolgár Dorina remekműve, az íze felejthetetlen, már aki kedveli a juharszirupot. Amerikai a recept, a csészét váltottam át grammra, azért ilyen kacifántos néhány hozzávalónál a mennyiség. Ja és óriási adag. 

370g olvasztott vaj 
400g barna cukor 
2 tojás
1.3 dl juharszirup 
4 teáskanál szódabikarbóna
600g liszt 
só, kis vanília
tetejére csokidarabkák vagy mogyorókrém

A vajat megolvasztom, összekeverem a cukorral, kicsit lehűtöm, majd hozzáadom a tojásokat. A juharszirupot egy vajjal kikent mérőedényben mérem ki és akkor nem ragad oda az oldalához a szirup, majd ezt is belecsorgatom a masszába. Aztán jöhet a szódabikarbóna, a só, a vanília és a legvégén a liszt. 1 órát pihentetem a tésztát, majd muffin papírba szedem, tetejére kis mogyorókrémet rakok és megsütöm. ( eredetileg úgy kéne sütni, mint bármelyik más kekszet, de Dorinának első körben összefolyt, így kitalálta ezt a muffin papíros verziót, ami által tökéletesen egyforma darabok lesznek ) 180 fokon kb 10-12 perc, ahogy barnul kész is van. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése