A látvány nem teljesen tökéletes, de jó pofa ötletnek tűnt első szülinapra a tortából egy 1-est formázni. Lehetett volna még cizellálni, de későn kezdtem hozzá, így az utolsó pillanatban készült el, a díszítő drazsékat már szegény apukának kellett a tortára pakolni. Ízre viszont siker volt köszönhetően a kakaós piskótának, ami fehér csokis mascarponés eper tölteléket kapott.
Hozzávalók: piskótához
4 tojás
22 dkg liszt
8 dkg cukrozatlan kakaópor
1.5 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
1 cs sütőpor
4 kanál méz
1 kanál porcukor a tojásfehérjékhez
krémhez:
500g mascarpone
250g eper
kb 300g fehér csoki pasztilla (3-4 marék volt)
díszítés: 2 csomag 200g-os csoki drazsék
A tojásokat elválasztom, fehérjét a porcukorral felverem. A sárgákhoz pedig hozzákeverem a többi alapanyagot. A végén fakanállal hozzáadom a felvert tojásfehérjét. 20x30-as tepsibe sütőpapírt teszek, rá a tésztamasszát és 25 percre 180fokon légkeverésen megsütöm. Közben a fehér csokikat vízgőz felett megolvasztom és összekeverem a mascarponéval, majd óvatosan bele az epreket.
A piskótából szigorúan csak akkor, ha meghűlt kiszabom az 1-est, majd ketté vágom és megtöltöm a krémmel. Plusz a tetejére is hagyok krémet, hogy a drazsék beleragadjanak.
Azokat szín szerint sorba kell pakolni és máris kész az impozáns remekmű.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése