2014. március 17., hétfő

Spenótos-kaliforniai paprikás-sajtos tejszínes tortellini

Tipikusan az a recept, ami csak azért születhetett meg, mert éppen ezeket a hozzávalókat találtam a hűtőben és a fagyasztóban. Előre csomagolt tortellinit, krémsajtot, kaliforniai paprikát, fagyasztott spenót leveleket, póréhagymát, bacont, sajtot, tejszínt. Viszont ezekből fenséges lakoma varázsolható, 1-1 hozzávaló akár el is hagyható, ráadásul akár spagettihez, pennéhez vagy bármelyik tésztához illenek. 

Hozzávalók: 

1 piros kaliforniai paprika (de bármilyen másik színű megfelel)
4 kocka fagyasztott spenót levél  (nyilván a friss még jobb)
3-4 szelet bacon
kb 5 centi póréhagyma
1 tömlős sajt
2 dl tejszín
5 dkg bármilyen sajt
1 zacskó tortellini vagy bármilyen más tészta

Első körben a bacont feldarabolom és megsütöm, majd hozzárakom a felszeletelt hagymát. Aztán jöhet a paprika és a spenót is ( érdemes előtte egy fél órával kivenni a fagyasztóból ). 
Kb 10 percet fedő alatt párolom, de csak addig, hogy roppanós maradjon a paprika. Ha kell, egy kis vizet is adok hozzá, hogy le ne égjen. Addig a tortellinit is felteszem főni. Majd a zöldségekhez adom a krémsajtot, a tejszínt, aztán belereszelem a sajtot, végül a borsot, és a szerecsendiót. Ha nem elég sós, akkor egy kis sót is, de szerintem a bacon és a sajt miatt nem szükséges. Ezalatt a tortellini is simán elkészült, leszűröm és ráöntöm a zöldséges szószt. Mindehhez maximum 20 perc kellett. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése