Ezek a hozzávalók voltak itthon, így született ez a recept. De mivel a rizottóhoz szinte bármi passzol, így tökéletes kombinációt alkottak. Egyetlen baj van vele, hogy csak frissen jó!
Hozzávalók:
fél kaliforniai paprika
kb 15 szál medvehagyma
egy kisebb zeller
2 fokhagyma
1 liter alaplé (leveskockával készült)
1 újhagyma
só, bors
5 dkg trappista
kis parmezán
2.5 dl arborio
Vajon a zellert megpirítom, majd bele a rizst, aztán elkezdem a felforralt alaplét szedőkanalanként hozzáadogatni. És folyamatosan kevergetem persze. Egy másik lábasban vajon a paprikát, a medvehagymát, a fokhagymát és az újhagymát kicsit megpárolom és mielőtt az utolsót merném az alapléből, hozzáöntöm az egészet a rizshez. Aztán belereszelem a sajtokat és máris elkészült.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése