2014. március 4., kedd
Rákóczi túrós
Mindig azt hittem, hogy borzasztó bonyolult elkészíteni, külön a tésztát, a krémet, a tojáshabot, plusz még lekvár is, szóval túlságosan sok mindenen el lehet bukni. Épp ezért soha nem is kezdtem hozzá, és most sem erre készültem, csak valahogy a túrós lepény időközben átalakult.
Hozzávalók:
300g liszt
2 tojássárgája
fél cs sütőpor
1 kanál méz
1.5 dl tejföl
túrókrémhez:
250g túró
2 dl tejföl
1 citrom héja
3 kanál búzadara
3 tojássárgája
porcukor (ízlés szerint) nekem 2 kanál volt
2 kanál baracklekvár
hab:
5 tojásfehérje
1 kanál porcukor
10 csepp citrom
3 mélyebb tálra lesz szükség, egyikbe a tészta kerül, másikba a krém, a harmadikba pedig a felvert tojásfehérje.
Elsőként a tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe teszem. Ezután a túrókrém összetevőit keverem össze, szintén mehet a hűtőbe.
A tésztát tepsi (30cmX20cm) nagyságúra nyújtom, majd vajazott tepsibe teszem és 10 percet 200 fokon légkeverésen sütöm. Aztán vékonyan megkenem baracklekvárral és ráöntöm a túrókrémet. Ismét mehet a sütőbe, max 15 perc alatt rásül a krém, tűpróbával ellenőrizhető. A fehérjéket habbá verem, majd rásimítom a megsült túrókrémre és némi baracklekvárt csöpögtetek a tetejére.
Ismét sütőbe vele, viszont csak 120 fokra maximum 5 perc alatt aranysárgára sül.
Egyetlen baj van vele, hogy csak frissen néz ki ilyen jól, másnapra a tojáshab kicsit veszít a méretéből és az állagából.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése