2014. május 16., péntek

Humusz




Szerintem nem lehet elrontani és az otthoni simán lekörözi a "bolti" ízeket. Kifejezetten egyszerű és gyors elkészíteni, ha előre beáztattunk, vagy megfőztünk csicseriborsót, vagy épp konzervet használunk. Illetve, ha van otthon tahinink ( de helyettesíthető őrölt szezámmaggal is. )

Hozzávalók: 
15-20dkg csicseriborsó
2-3 fokhagyma gerezd
só, bors
2 kanál olívaolaj
1 dl víz
fél citrom leve ( de mehet bele több is, ízlés kérdése)
3 kanál tahini 

A csicseriborsót beáztatjuk előző este, vagy 1-2 óráig főzzük. Aztán mindent pürésítünk és összekeverünk, annyi vizet teszünk bele, amilyen állagot szeretnénk elérni. És közben folyamatosan kóstoljuk. Tetején jól mutat a piros paprika, hozzá pedig naan kenyér és valamilyen saláta.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése