2014. május 28., szerda

Mascarponés mogyorókrémes epres pite




Meglepi szülinap meglepi tortája volt. De persze elegendő hozzá egy szimpla hétköznap is, bár kicsit tömény (egyáltalán nem édes) és nagyon kiadós édesség. Minden meglepi vendég oda volt tőle és alig maradt belőle a fotóhoz. 

Hozzávalók: 
tészta: 
20 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg darált dió
1 tojás
1-2 kanál méz

krém: 
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
1 tasak habfixáló
1 kanál méz
3-4 kanál mogyorókrém
20-30 dkg eper

Először a pitát gyúrjuk össze, az összes hozzávalót vegyítjük és egy kis időre hűtőbe tesszük. Majd egy pite formába (én egy sokkal mélyebb formába tettem bele, ugyanis a krém kb 5 cm magas lesz rajta ) belenyomkodjuk, aztán mehet a sütőbe kb 15-20 percre 180 fokra. Villával megszurkáljuk sütés előtt a tésztát. Ahogy barnul a széle már ki is vehetjük. A krémhez felverjük a habot a habfixálóval, majd összekeverjük a mascarponéval és a mézzel. A tésztára rátesszük a eper felét (feldarabolva), majd jöhet a krém, aztán beledobáljuk (szó szerint) az eper másik felét és a végén a kicsit felolvasztott mogyorókrémet rákanalazzuk. Villa segítségével mintázatot is rajzolhatunk a tetejére. Néhány órára érdemes hűteni, hogy jól lehessen szeletelni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése