2015. január 30., péntek


Kapribogyós lazacos penne 


A legnagyobb előnye, hogy kb 10 perc kell az elkészítéséhez. És szó szerint annyi. Hátránya, hogy viszonylag drága a lazac és a kapribogyó miatt. De látványos fogás és olyannyira ízletes, hogy még a két éves lányom is csillogó szemekkel majszolta. 

Hozzávalók: 
30dkg lazac
2 kanál kapribogyó 
3 dl tejszín
1 kkanál kakukkfű
1 kanál friss citromlé
fél póréhagyma
kis vaj
1-2 fokhagyma
só, bors

Vajon a póréhagymát kb 2 percig pirítom, majd jöhet a fokhagyma és a lazac. Még 2 perc és addigra mindkét oldala megsül a lazacnak. Aztán kapribogyót teszek bele, kis citrom, majd hozzáöntöm a tejszínt. Nem baj, ha eleinte levesesnek tűnik, a lazac később felszívja. Ízesítem, felforralom és kész. Ja, közben a pennét is kifőzöm, 6-8 perc szigorúan!  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése